Strax klar...
 
 

Snart försvinner roamingavgifterna inom EU

 2016-03-07

Regeringen har lagt en proposition som bl.a. syftar till att undanröja roamingavgifter för personer som reser inom EU.

– Vi har väl alla varit någonstans i Europa och velat ladda upp en bild för att visa familj eller vänner, men avstått för att man inte vet hur dyrt det blir. Nu tar vi ett viktigt steg för att minska roamingavgifterna så att vi äntligen kan få iväg den där bilden direkt, istället för att behöva vänta tills vi kommer hem. Jag är glad att vi nu skapar förutsättningar för att det blir billigare att surfa i EU-zonen, något jag strävat efter länge, säger it-minister Mehmet Kaplan.

Redan den 30 april 2016, då EU-förordningen om en digital inre marknad börjar gälla, sänks taket för tillåtna roamingavgifter genom en övergångslösning. Då gäller att operatörerna maximalt får ta ut avgifter motsvarande det reglerade grossistpristaket. För utgående samtal är det 0,05 EUR per minut, för sms 0,02 EUR och för mobilsurf 0,05 EUR per megabyte. Roamingavgifterna ska sedan i princip förbjudas 2017.

Med lagändringen får Post- och telestyrelsen (PTS) de tillsynsverktyg som behövs för att se till att den aktuella EU-förordningen kan följas. Sverige har i förhandlingarna aktivt bidragit till en konstruktiv lösning av problemet med för höga roamingavgifter inom EU.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Snart försvinner roamingavgifterna inom EU

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.