Strax klar...
 
 

K2 eller K3? Nu får alla välja

 2016-09-23

K2 eller K3? Nu får alla välja

I en krönika i tidningen Balans skriver Caisa Drefeldt, auktori­serad revisor och redovisnings­specialist på KPMG i Göteborg, om den nya K2 och den uppdaterade K3.

Den stora nyheten är att K2 nu omfattar alla associations­former som enligt bokförings­lagen ska upprätta en års­redovisning men är mindre företag enligt års­redovisnings­lagen. Med andra ord, nu kan alla mindre associations­former välja mellan K2 och K3.

De associations­former som inte tidigare har kunnat tillämpa K2, det vill säga mindre handels­bolag, mindre stiftelser etcetera behöver inte anpassa sig direkt till nya K2 utan skjuts upp något. Aktie­bolag och ekonomiska föreningar som redan tillämpar K2 ska däremot tillämpa den nya K2 på års­redovisningen för 2016.

– Jag anser att det är en mycket stor förenkling att Bokförings­nämnden har samlat sin norm­givning för upp­rättande av års­redovisning i två olika regel­verk. Eftersom det nya K2 omfattar alla företags­former inne­bär det att K2 för aktie­bolag och K2 för ekonomiska föreningar upphör att gälla. Detta är en stor fördel för oss som yrkes­kår efter­som vi arbetar med flera associations­former. Men vi får lära oss nya nummer på de allmänna råden.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet K2 eller K3? Nu får alla välja

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.