Strax klar...
 
 

Bättre villkor för småföretagare vid sjukdom, arbetslöshet och barnledighet

 2016-04-26

Småföretagare ska få bättre villkor

Små- och ensam­företagare ska få bättre villkor när det kommer till sjuk­dom, arbets­lös­het och barn­ledighet. Det lovar närings­minister Mikael Damberg, enligt Ekot.

Utredningen som regeringen nu tar ställning till har tittat på en rad problem för små­företagare. Bland annat att den som driver sin firma som ett aktie­bolag får sin sjuk­penning utbetald först efter två veckor, till skillnad från många andra före­tagare vars sjuk­penning liknar en vanlig anställds.

Utredningen före­slår nu, enligt Ekot, att det ska bli samma regler, oavsett bolags­form.

Även generösare villkor för företagare som söker A-kassa och ett grund­skydd för alla före­tagare, oavsett inkomst, på 242 kronor per dag, eller drygt 5 300 kronor i månaden ingår i utredningen.

– Nu har det förslaget varit ute på remiss, det är samman­ställt, och något regeringen jobbar med. För att kunna öka trygg­heten också för före­tagare som drabbas av sjuk­dom, säger närings­livs­minister Mikael Damberg till Ekot.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Bättre villkor för småföretagare vid sjukdom, arbetslöshet och barnledighet

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.