Nyheterna i version 2020.a av Lön

Den här informationen gäller inte den senaste versionen av Lön. Läs istället om den senaste versionen, 2020.a.200210 som släpptes 2020-02-10.

Här presenteras de viktigaste nyheterna i version 2020.a av Lön. Du hittar mer detaljerad information om nyheterna i programmets hjälp­texter och support­dokument.

Här visas nyheterna i hela programserien Lön. Det är inte säkert att alla nyheterna är relevanta för alla program­varianterna i serien.

Vissa av nyheterna kan tidigare ha distribuerats som en automatisk uppdatering av programmet.

Nya skatte­tabeller, belopp och procent­satser för 2020

Årsversionen av Edison Lön är uppdaterad med nya myndighets­uppgifter och ny skatte­beräkning med hänsyn till de ändringar som Riksdagen antagit. Programmet är också uppdaterat med övriga belopp och procent­satser som gäller för 2020.

Arbetsgivar­avgiften för ungdomar och först anställd

Arbets­givar­avgiften för ungdomar och först anställd sätts till 10,21 % direkt på löne­beskedet. Tidigare sattes den till full avgift på löne­beskedet och kreditering skedde på s-verifikatet, på samma sätt som övrig rabatt på arbets­givar­avgift. Från och med 2020 sker enbart extra debitering på s-verifikatet ifall den anställde har löner och förmåner på över 25 000 kr.

Arbetsgivaravgift utsänd personal

Notera att arbets­givar­avgift för utsänd personal ännu inte har publicerats av Skatte­verket när denna version av Edison Lön publicerades, utan kommer att gå att importera så fort de är klara, via guiden Import myndighets­uppgifter i menyn Inställningar.

Nyheter i tidigare versioner

Den här versionen inne­håller även alla nyheter från tidigare upp­dateringar, bland annat dessa:

Version 2019.b som släpptes 2019-10-31

Version 2019.a som släpptes 2019-01-21

Version 2018.c som släpptes 2018-07-31

Edison Solutions AB

Box 198, 221 00 Lund
Besök: Åldermansgatan 10, 227 64 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla