Strax klar...
 
 

Kosmetiska skönhetsingrepp utgör inte momsfri sjukvård

 2013-10-17

Kosmetiska skönhetsingrepp utgör inte momsfri sjukvård

Högsta förvaltnings­domstolen meddelade den 24 september 2013 dom i ett mål rörande moms vid estetiska opera­tioner och ingrepp. Domstolen anser att kirurgiska ingrepp som utförs av rent kos­metiska skäl inte ska undan­tas från moms, vilket också inne­bär att bolaget ifråga har rätt till avdrag för ingående moms på kostnader kopplade till dessa åtgärder.

Skatteverket har tidigare hävdat att det inte funnits till­räckligt stöd i praxis för att göra en så restriktiv bedömning av moms­undantaget för sjuk­vård att tjänster i form av estetiska opera­tioner och behand­lingar ska anses moms­pliktiga. Mot bakgrund av Högsta förvaltnings­domstolens avgörande står det dock klart att syftet med dessa ingrepp ska beaktas.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Kosmetiska skönhetsingrepp utgör inte momsfri sjukvård

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.