Strax klar...
 
 

Lärlingsanställning i gymnasieskolan

 2013-11-28

Lärlingsanställning i gymnasieskolan

För att underlätta över­gången från skola till arbets­liv föreslår Regeringen en ny anställnings­form för elever i gymnasial lärlings­utbildning, gymnasie­lärlings­anställning.

– Vi måste minska ungdoms­arbets­lös­heten i Sverige. Genom att knyta yrkes­utbildningen närmare arbets­marknaden kommer fler ungdomar att få chansen till jobb när de lämnar gymnasiet, säger utbildnings­minister Jan Björklund.

För alla lärlingar i gymnasie­skolan ska det finnas ett utbildnings­kontrakt mellan elev, arbets­plats och skola. Arbets­givaren kan redan i dag anställa lärlingar, men dagens regel­verk är inte anpassat till att elevernas anställning är kopplad till en utbildning. Regeringen före­slår därför i en lagråds­remiss att en ny anställnings­form införs för lärlingar, d.v.s. elever med ett utbildnings­kontrakt.

Den nya anställnings­formen regleras i en särskild lag som ska träda ikraft den 1 juli 2014.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Lärlingsanställning i gymnasieskolan

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.