Strax klar...
 
 

Riksdagen vill ha snabbt beslut om personalliggare för byggbranschen

 2014-03-18

Riksdagen vill ha snabbt beslut om personalliggare för byggbranschen

Regeringen arbetar med ett förslag om personal­liggare för bygg­branschen för att minska svart­arbete. Riks­dagen vill att regeringen lämnar för­slaget till riks­dagen så att beslut kan fattas under 2014 och gjorde därför ett tillkänna­givande till regeringen.

Personal­liggare finns sedan tidigare i restaurang-, frisör- och tvätteri­branscherna. Den som bedriver verksam­heten måste varje dag anteckna i personal­liggaren vilka som är verk­samma i lokalen och när. Skatte­verket kan göra oanmälda besök för att kontrollera att allt går rätt till.

Redan i januari 2013 gjorde riks­dagen ett tillkänna­givande om personal­liggare för bygg­branschen. Regeringen fick i upp­drag att åter­komma med ett förslag som kunde börja gälla under 2013. Regeringen valde dock att istället till­sätta en ny utredning som i dagarna har lagt sitt förslag. Enligt förslaget är det nya kontroll­systemet möjligt att införa först från den 1 januari 2016.

Riksdagen utgår ifrån att regeringen nu arbetar med utrednings­förslaget och åter­kommer till riks­dagen med ett förslag som kan beslutas under 2014.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Riksdagen vill ha snabbt beslut om personalliggare för byggbranschen

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.