Strax klar...
 
 

Tre nya verksamheter föreslås få personalliggare

 2015-11-18

Tre nya verksamheter föreslås få personalliggare

Skatteverket föreslår att personal­liggare införs för bil­verk­städer, parti­handel med livs­medel samt kropps- och skön­hets­vård. Syftet är att komma åt svart­arbete. För­ändringen väntas leda till bättre fungerande konkurrens för alla företag som gör rätt för sig.

Områdena har valts för att Skatte­verket bedömer att personal­liggare skulle vara ett effektivt medel att komma åt svart­arbete i dessa verk­sam­heter. Det är svårt att beräkna effekterna av att svart arbete blir vitt och beräkningarna är ofta be­häftade med osäker­het. Skatte­verket har ändå gjort bedöm­ningen att det skulle minska svart­arbetet med minst 600 miljoner kronor om personal­liggare införs inom dessa områden.

– Svarta arbets­inkomster blir vita och konkurrens­villkoren förbättras för dem som idag betalar ut vita ersättningar, säger Åsa Hagman, analys­chef på Skatte­verket.

Skatte­verket föreslår också i skrivelsen till regeringen att det nuvarande regel­verket för personal­liggare ses över, bland annat när det gäller vilka personer som ska tas upp i liggaren.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Tre nya verksamheter föreslås få personalliggare

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.