Strax klar...
 
 

Enklare att registrera aktiebolag

 2015-03-26

Enklare att registrera aktiebolag

När du väl bestämt dig för att starta ett aktie­bolag vill Bolags­verket att det ska vara smidigt att anmäla företaget på verksamt.se. Det ska gå snabbt, kännas tryggt och vara enkelt. Därför lanserar de nu ett enklare sätt att anmäla ditt aktie­bolag som de kallar Enkel anmälan.

I den enkla anmälan är de uppgifter som många upplever som svåra redan ifyllda. Bak­grunden är att Bolags­verket har granskat sina register och sett att 65 procent av alla aktie­bolag gör samma val när de startar sitt företag. Det gäller till exempel uppgifter om aktie­kapital, bestämmelse om revisor och vem som ska vara stiftare och aktie­ägare.

– Med den kunskapen skapade vi Enkel anmälan, och samtidigt halverade vi antalet upp­gifter som du själv ska fylla i, säger Sofia Eriksson, koordinator för e-tjänster på Bolags­verket.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Enklare att registrera aktiebolag

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.