Strax klar...
 
 

Kontanter fortfarande av stor betydelse

 2015-05-19

Kontanter fortfarande av stor betydelse

Kontanter är viktigare än vad bankerna hävdar. Så många som sju av tio små­företagare skulle inte kunna ta betalt utan kontanter. Det visar en under­sökning som Små­företagarnas Riks­förbund gjort bland sina 20 000 medlemmar.

Organisationen har mötts av en allt stridare ström av frågor kring de växande problemen då banker av­skaffar kontant­hanteringen. Ett av problemen är hur dags­kassan förvaras mellan insättningarna.

– Många berättar att de inte har möjlig­het till dagliga in­sättningar av sin dags­kassa efter­som banken slutat med kontant­hantering, det görs nu kanske någon gång i veckan, i vissa områden i landet kan man ha tio mil till närmaste ställe där pengarna kan sättas in, säger Wiggo Lindgren, förbunds­jurist på Små­företagarna.

Tvärtemot vad före­språkarna för betal­kort och andra digitala lösningar hävdar förklarar också före­tagarna i enkäten att 85 procent av deras kunder också vill kunna betala kontant.

– Svaren visar ju på att bankernas inställning till kontanter är ett väldigt stort problem för våra med­lemmar som man måste göra något åt, säger Wiggo Lindgren.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Kontanter fortfarande av stor betydelse

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.