Strax klar...
 
 

Förslag till konton för arbetsgivaravgifter

 2015-05-19

Under perioden 1 januari 2015–30 juni 2016 kommer det att finnas tre olika regel­system som styr uttaget av arbets­givar­avgifter. I BAS-konto­planen finns för närvarande endast konton som namn­mässigt och innehålls­mässigt kopplats till de avgifts- och ålders­nivåer för unga som gäller fram till den 30 april 2015. Det gäller såväl kostnads­konton för löner som kostnads­konton för arbets­givar­avgifter.

BAS-konto­gruppen har kommit med ett förslag till ändringar i konto­planen som möjlig­gör hantering av den upp­komna situationen.

Observera att detta enbart är ett förslag för att hantera en situation som kommer att råda under en begränsad tid. Efter 30 juni 2016, då ned­sättningen av arbets­givar­avgifter för unga slopas helt, behövs inga särskilda konton för sär­redovisning av löner och arbets­givar­avgifter för unga. För att undvika ändringar i konto­planen kan man först under­söka om det inom ramen för företagets löne­program finns möjlig­het att på ett enklare sätt hantera den upp­komna situationen. En annan möjlig­het, framför allt för företag med enbart ett fåtal anställda, är att till­fälligt använda sig av en manuell sido­ordnad bokföring.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Förslag till konton för arbetsgivaravgifter

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.