Strax klar...
 
 

Rutavdrag för läxhjälp avskaffas 1 augusti

 2015-08-19

Rutavdrag för läxhjälp avskaffas 1 augusti

Den första augusti avskaffas rut­avdraget för läx­hjälp. Även barn­vaktens möjlig­het att hjälpa till med läx­läsning begränsas. Det fram­går av ett ställnings­tagande som Skatte­verket publicerat. Sam­tidigt minskas möjlig­heten att få rutsavdrag för barn­passning av barn som gått ut sjuan.

Den nya lagen anger att läx­läsning får före­komma i ”ringa omfattning” i sam­band med barn­passning. Det tolkar Skatte­verket till tio procent av tiden.

– Barnet kan förstås läsa läxor på egen hand en större del av tiden. Det är själva läx­hjälpen som begränsas, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatte­verket.

Om barn­passaren ägnar mer än tio procent av tiden åt läx­hjälp ges inte rut­avdrag för hela kostnaden. Då får man bara avdrag för den del som är ren barn­passning. Skulle 90 procent av tiden eller mer användas till läx­hjälp ges inget rut­avdrag alls efter den första augusti.

I ställnings­tagandet preciseras också att rut­avdrag för barn­passning normalt bara kan ges till och med års­kurs sju.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Rutavdrag för läxhjälp avskaffas 1 augusti

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.