Strax klar...
 
 

Sänkt moms på elektroniska publikationer

 2018-10-11

Sänkt moms på elektroniska publikationer

Den 2 oktober träffades EU-ländernas ekonomi- och finans­ministrar på ett möte där beslut fattades om att sänka momsen på elektroniska publikationer. Beslutet betyder att medlems­staterna kan tillämpa samma skatte­satser på elektroniska publikationer som sedan tidigare gäller för tryckta böcker, tidningar och tid­skrifter. I Sverige innebär detta att regeringen nu har möjlighet att sänka moms­satsen på elektroniska publikationer till 6 %.

– Det här är en seger som vi arbetat länge för. Beslutet i dag om samma goda moms­villkor för att publicera i tryck och digitalt handlar om medias grund­för­utsättningar och är därför en principiell demokratisk fråga, säger finans­minister Magdalena Andersson.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Sänkt moms på elektroniska publikationer

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.