Strax klar...
 
 

Förmån av hälso- och sjukvård

 2018-11-02

Förmån av hälso- och sjukvård

Sedan den 1 juli 2018 är förmån av icke offentligt finansierad hälso- och sjuk­vård inte längre en skatte­fri förmån för den anställda. Skatteverket har publicerat ett nytt ställnings­tagande som förtydligar tillämpningen av den nya lagen. Grund­tanken med ändringarna är att privat och offentlig vård ska behandlas på samma sätt. Av ställnings­tagandet framgår att den anställda ska förmåns­beskattas för sjukvårds­försäkringar och för fri privat sjuk­vård, såsom exempelvis hälso­under­sökningar och operationer, på samma sätt som personal förmåns­beskattas för fri sjukvård i offentlig regi. Arbetsgivaren kan dock fortfarande bekosta företags­hälso­vård inklusive före­byggande behandlingar och rehabiliterings­insatser för den anställda utan förmåns­beskattning.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Förmån av hälso- och sjukvård

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.