Strax klar...
 
 

Slopad skattefrihet för förmån av hälso- och sjukvård

 2018-08-31

Slopad skatte­frihet för förmån av hälso- och sjukvård

Har du koll på vilka nya regler som trätt i kraft under sommar­semestern? Tidigare var en privat sjukvårds­försäkring som betalades av arbets­givaren en skattefri förmån. De nya reglerna som började gälla den 1 juli innebär att anställda ska förmåns­beskattas och att förmånen ska värderas till ett belopp som motsvarar arbets­givarens kostnad för förmånen.

Detta är ett exempel på en ny regel som börjat gälla den senaste tiden. Regerings­kansliet har samman­ställt en informations­broschyr som samman­fattar flera nya regler som börjat gälla runt halvårs­skiftet 2018. I broschyren får du kort­fattad informa­tion om vad som gäller inom en rad olika områden upp­delat efter departe­ment.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Slopad skattefrihet för förmån av hälso- och sjukvård

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.