Strax klar...
 
 

Bolagsverkets handläggning av årsredovisningar

 2019-11-21

Skattekontrollen har effekt på avdragsfel

Bolagsverket kommenterar handläggningen av årsredovisningar på sin hemsida och beklagar de långa handläggnings­tiderna av inkomna års­redovisningar. Bolagsverket kommer i år att registrera närmare 550 000 årsredovisningar. För närvarande finns det 30 500 års­redo­visningar för aktie­bolag som kommit in, men som ännu inte är handlagda. Majoriteten av dessa kom in i oktober och de som väntat längst på registrering lämnade in sin års­redo­visning i juli.

Bolagsverket vill förtydliga att den pågående digitaliseringen inte är orsaken till förseningarna, utan snarare en lösning då digitalt inlämnade årsredovisningar för aktiebolag kan registreras direkt, om de är fullständiga.

– Det är en ökande trend under 2019, men vi skulle gärna se att utvecklingen gick fortare, inte minst när vi nu erbjuder ännu fler lösningar. Från och med december kommer det att vara möjligt att separat ladda upp årsredovisning och revisions­berättelse digitalt till Bolagsverket, vilket är en funktion som har efterfrågats. Vår förhoppning är att det också ska leda till att intresset ökar ännu mer för digital inlämning, säger Lena Munther, chef på årsredovisnings­avdelningen.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Bolagsverkets handläggning av årsredovisningar

© 2022 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.