Strax klar...
 
 

Så fungerar rotavdraget för företag

 2019-04-26

Så fungerar rotavdraget för företag

Den som anlitar ditt företag för rot­arbete kan få en skatte­reduktion, så kallat rot­avdrag, för delar av arbets­kostnaden. Material och rese­kostnader i samband med arbetet ger inte rätt till avdrag. Det är du som företagare som ansöker om rotavdrag åt din kund. På Skatteverkets hemsida kan du läsa om hur rotavdraget fungerar. Där finns också en guide inför rotarbetet som du kan ge till din kund, som hjälper kunden med saker som är bra att tänka på inför och under arbetet. Alla villkor som krävs för att kunden ska få rotavdrag tas upp och det finns en genomgång över hur du tar betalt av kunden samt hur ansökan om utbetaning går till.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Så fungerar rotavdraget för företag

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.