Strax klar...
 
 

Regeringen vill införa ekonomiskt arbetsgivarbegrepp

 2019-09-05

Regeringen vill införa ekonomiskt arbetsgivarbegrepp

Regeringen vill åter se över att införa ett så kallat ekonomiskt arbetsgivar­begrepp vid beskattning av arbets­tagare som tillfälligt arbetar i Sverige. Det avgörande för om arbets­tagaren ska beskattas i Sverige blir då vem den utför arbete för och inte vem som betalar ut lönen. Undantag bör göras för vissa koncern­interna situationer. Att tillämpa ett ekonomiskt arbetsgivar­begrepp är internationellt vedertaget och kommer bl.a. till uttryck i OECD:s modell för skatte­avtal, som syftar till att fördela beskattnings­rätten mellan länder. Ett sådant synsätt tillämpas av det stora flertalet av de länder som Sverige har ingått skatte­avtal med. Regeringen avser att återkomma med den närmare utformningen av förslaget.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Regeringen vill införa ekonomiskt arbetsgivarbegrepp

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.