Strax klar...
 
 

Förtydligande om utdelningar och korttidsarbete

 2020-05-20

Förtydligande om utdelningar och korttidsarbete

För att säkerställa rättssäkerheten kring hur Tillväxtverket tillämpar lagen om stöd för korttids­arbete har en fördjupad juridisk analys gjorts kring värde­överföringar som till exempel aktie­utdelningar och koncern­bidrag. Företag som har ansökt om stöd för korttids­arbetet har i sin ansökan intygat till Tillväxtverket att de befinner sig i ekonomisk kris på grund av den rådande corona­pandemin. Det är också det under­laget som ligger till grund när det preliminära beslutet fattas om en ansökan. Ett bolag som anser sig ha en tillräcklig likviditet och ställning i övrigt för att besluta om en utbetalning av något slag, oavsett om det är en utbetalning till aktie­ägare eller annan som i praktiken innebär att förmögenhets­massan i bolaget minskar, kan rimligen inte anses ha sådana allvarliga ekonomiska svårigheter att det skulle vara berättigat till stöd.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Förtydligande om utdelningar och korttidsarbete

© 2022 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.