Strax klar...
 
 

Tillfälligt slopad förmånsbeskattning för parkering och gåvor till anställda

 2020-05-07

Tillfälligt slopad förmånsbeskattning för parkering och gåvor till anställda

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har presenterat ytterligare åtgärder med anledning av det nya corona­viruset. Det handlar om två nya förslag som innebär tillfällig skatte­frihet för vissa förmåner som anställda kan få av sin arbets­givare. Det ena förslaget innebär en tillfällig skatte­frihet för de som har tillgång till fri parkering på sin arbetsplats. Skatte­friheten ska gälla retroaktivt från och med april och resten av året och gäller alla yrkes­grupper och i hela landet. Syftet är att minska smitt­spridningen i samhället genom att underlätta för de som behöver ta sig till och från arbetet utan att öka trängseln i kollektiv­trafiken.

Det andra förslaget gäller tillfällig skatte­frihet för gåvor upp till ett värde på 1 000 kronor per anställd som arbets­givare kan ge till sina anställda. Skatte­friheten ska gälla utöver möjlighet att lämna skatte­fria gåvor som redan finns idag, till exempel i form av jul­gåvor. De nya reglerna föreslås gälla från och med juni och fram till årets slut.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Tillfälligt slopad förmånsbeskattning för parkering och gåvor till anställda

© 2023 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.