Strax klar...
 
 

Ny typ av investeraravdrag ska ge definitiv skattelättnad

 2012-11-26

Det förslag Företagsskattekommittén lämnade i januari angående riskkapital­avdrag har kritiserats för att ej ge tillräckliga incitament till investeringar i mindre företag. Regeringen har med anledning av detta tagit fram ett förslag till investerar­avdrag som ska ge en definitiv skatte­lättnad.

Förslaget innebär att fysiska personer och dödsbon som förvärvar andelar i ett mindre företag i samband med företagets bildande eller vid en nyemission får göra avdrag för hälften av anskaffnings­utgiften för andelarna i inkomst­slaget kapital. Avdrag ges dock med högst 650 000 kronor per person och år. För att kunna göra ett maximalt avdrag krävs då en investering om 1 300 000 kronor. Investerarnas samman­lagda tillskott får för ett och samma företag uppgå till högst 20 miljoner kronor per år.

Förslaget förväntas ge ökad tillgång till riskkapital i mindre tillväxt­företag vilka annars kan ha svårt att attrahera pengar på grund av stora risker med investeringar i sådana bolag. Ett införande väntas förbättra förut­sätt­ningarna för entreprenörer.

Förslaget kan träda i kraft tidigast 1 september 2013 då förslaget måste notifieras och godkännas av Europeiska kommissionen.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Ny typ av investeraravdrag ska ge definitiv skattelättnad

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.