Strax klar...
 
 

Förtydligande om investeraravdrag

 2012-11-26

Regeringen har återkommit med närmare detaljer om det investerar­avdrag som aviserades i budget­propositionen.

Utgångs­punkten är att investerar­avdraget ger fysiska personer rätt till avdrag för hälften av kostnaden för att förvärva andelar i mindre företag (vid nybildning eller nyemission). I budget­propositionen angavs vissa krav som måste vara uppfyllda för att avdraget ska medges. Av den nya promemorian framgår ytterligare krav och begränsningar.

Om aktieägarens kapitalinkomster inte räcker till för att täcka investerar­avdraget ska personens skatt reduceras med 30 procent av den återstående delen av avdraget. På så vis får man ändå en skatte­sänkning som motsvarar 30 procent av avdraget.

Promemorian skickas nu på remiss till den 26 november 2012. Om regeringen därefter går vidare i lagstiftnings­processen återstår att se, och beror bl.a. på om investerar­avdraget godkänns av Europeiska kommissionen eller om det bedöms utgöra ett otillåtet statligt stöd.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Förtydligande om investeraravdrag

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.