Strax klar...
 
 

Anders Borg skapar krångel för småföretagare

 2012-02-15

Anders Borg skapar krångel för småföretagare

Företagarnas vd Elisabeth Thand Ringqvist har skrivit en debatt­artikel i Expressen. Där sågar hon månads­utredningens förslag att införa detaljerade månads­redovisningar för företagare. Ett förslag som skapar krångel och tar mycket extra tid från små­företagaren.

Regelförenkling har varit ett tydligt löfte från regeringen, men månads­utredningens förslag kommer att skapa mer krångel för företagaren – med syfte att under­lätta för myndig­heternas kontroll. Företagarna kräver att utredningens förslag stoppas och har i ett jul­brev till Sveriges riksdags­ledamöter upp­manat dem att prata med företagare de känner för att förstå hur utrednings­förslaget kommer att krångla till var­dagen och ta tid från företagandet.

En undersökning bland Företagarnas med­lemmar visar att de nya uppgifts­kraven i genom­snitt kommer att ta 25 minuter varje månad. När ungefär 200 000 företagare måste lägga 25 minuter på mer pappers­arbete så mot­svarar det 600 års­arbets­krafter. Förslaget skulle därmed ta bort 600 år av kreativt före­tagande, bara för att enklare veta vem som är sjuk och vem som arbetar.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Anders Borg skapar krångel för småföretagare

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.