Strax klar...
 
 

Anstånd med betalning i tryckerimomsärenden

 2015-03-26

Anstånd med betalning i tryckerimomsärenden

Skatteverket kommer efter ansökan att medge tryckeri­kunder anstånd med betalning av den mer­värdes­skatt och ränta som ska betalas på grund av följd­ändrings­beslut. Anstånd med­ges till dess att det civil­rättsliga rätts­läget mellan kunderna och tryckerierna har blivit klar­lagt och – om det senare fast­slås att kunderna inte kan kräva tryckerierna på betalning – till dess att Skatte­verket har sett över på vilket sätt de kan hantera situationen.

Bakgrunden är ett par domar som nyligen meddelats. Nyköpings tings­rätt meddelade i dom den 3 mars 2015 att den ingående mer­värdes­skatt som Skatte­verket genom följd­ändrings­beslut krävt tillbaka från kunden inte på civil­rättslig grund kan åter­krävas av den leverantör som erhållit åter­betalning av mer­värdes­skatt från Skatte­verket. I domen anges att det visser­ligen finns en kammar­rätts­dom, men att den saknar laga kraft. Dess­utom anges att det inte skett en förmögen­hets­förskjutning till nack­del för köparen.

I en slutlig skilje­dom som meddelades den 5 mars 2015 i ett liknande tryckeri­moms­ärende har skilje­nämnden gjort bedömningen att det bolag som erhållit åter­betald mer­värdes­skatt från Skatte­verket inte är skyldigt att på civil­rättslig grund åter­betala skatten till det bolag som nu krävs på mot­svarande skatt.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Anstånd med betalning i tryckerimomsärenden

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.