Strax klar...
 
 

Nu drar sedel- och myntkampanjen igång

 2015-08-19

Nu drar sedel- och myntkampanjen igång

Nu är det knappt två månader kvar till Riks­banken inleder det största sedel- och mynt­utbytet i Sveriges historia. I oktober i år kommer de första nya sedlarna ut.

Inför detta drar Riks­banken igång en stor informations­kampanj, bland annat lanseras en app med sedel­spel och stöd för syn­skadade, och det genom­förs utställningar om de nya sedlarna på de sex olika platser i Sverige som har koppling till personerna på sedlarna.

– En fjärde­del av svenskarna känner ännu inte till att Sverige får nya sedlar och mynt. För att nå så många som möjligt kommer vi att informera i flera olika kanaler. Appen gör det möjligt att ha informa­tionen lätt till hands och är till hjälp för syn­skadade, säger Christina Wejshammar, chef för avdelningen för betalnings­system och kontanter.

I september får alla hus­håll i Sverige en broschyr om sedel- och mynt­utbytet i brev­lådan. Den som vill bli påmind om viktiga datum kan få push­notiser i appen eller få en sms-påminnelse genom att sms:a riksbanken start till 71120.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Nu drar sedel- och myntkampanjen igång

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.