Strax klar...
 
 

Så påverkar budgeten dig som företagare

 2015-09-30

Så påverkar budgeten dig som företagare

Företagar­organisa­tionerna är eniga – budget­propositionen för 2016 är ingen höjdare för landets små­företagare. Så här samman­fattar exempel­vis Företagarna budgeten: Det blir dyrare för före­tagare att anställa och mindre lön­samt att arbeta. Hur det ska leda till regeringens mål om lägst arbets­löshet i EU 2020 är en gåta.

Budget­proposition inne­håller svind­lande 16,49 miljarder i skatte­höjningar, sam­tidigt som ynka 2,4 miljarder satsas på närings­livet (eller drygt 8 miljarder om sats­ningarna på bostads­byggande räknas in). Därtill ska räknas skatte­höjningarna och åtgärderna i vår­propositionen. Totalt handlar det om skatte­höjningar och besparingar runt 45 miljader. Företagarna oroas för vad detta kommer få för konse­kvenser för närings­livet och antalet jobb.

– Regeringen vill höja skatten på arbete, på rut- och rot-tjänster, på driv­medel, på sparande och man gör det också dyrare att anställa. Det är en jobb- och företagar­fientlig budget, säger Företagarnas vd, Günther Mårder.

Du som före­tagare kan räkna med:

  • Sänkning av rut- och rot­avdraget.
  • Det blir dyrare att anställa unga.
  • Högre skatt för alla över 65 år.
  • Högre skatt på bensin och diesel.
  • Höjd inkomst­skatt.
  • Dyrare att spara och investera.
  • Positiva förslag om export och företags­lån.

– Regeringens ”närings­politiska offensiv” och ”jobb­paket” är båda slag i luften, när man sam­tidigt drar undan mattan för före­tagen. Det är ju före­tagen som skapar riktiga jobb, som får vår gemen­samma ekonomi och väl­färd att växa och som betalar in nya skatte­pengar till stats­kassan, säger Günther Mårder.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Så påverkar budgeten dig som företagare

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.