Strax klar...
 
 

Nya regler för att minska missbruket av tillfälliga anställningar

 2016-03-07

Riksdagen har beslutat om ändringar i lagen om anställnings­skydd, LAS. Syftet är att minska arbets­givares miss­bruk av till­fäl­liga anställningar, som exempel­vis när en person får flera tids­begränsade anställningar efter varandra hos samma arbets­givare under lång tid.

I dag omvandlas en allmän viss­tids­anställning till en tillsvidare­anställning om en person varit viss­tids­anställd under längre tid än två år inom en femårs­period. Beslutet inne­bär att en tids­begränsad anställning ska kunna bli till en tillsvidare­anställning också om tids­ramen är längre än fem år. Det gäller om tids­begränsade anställningar följt på varandra utan uppe­håll eller med mindre än sex månaders mellanrum.

Den som har en tids­begränsad anställning får också rätt till information från arbets­givaren om alla anställningar som har betydelse för en eventuell omvandling från tillfällig anställning till tillsvidare­anställning.

Lag­ändringarna börjar gälla den 1 maj 2016.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Nya regler för att minska missbruket av tillfälliga anställningar

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.