Strax klar...
 
 

Uppgifter på individnivå i arbetsgivardeklarationen

 2016-04-26

Uppgifter på individnivå i arbetsgivardeklarationen

Nu gör Skatte­verket ett nytt försök och före­slår en lag­ändring när det gäller att lämna arbets­givar­deklarationer på individ­nivå. I början av februari skickades förslaget till regeringen. Syftet är att minska osund konkurrens och förenkla rapporteringen.

Förra gången förslaget presen­terades var det många som reagerade. Plötsligt skulle ett jobb som bara gjordes en gång om året göras varje månad och menade att detta verkligen inte skulle förenkla för företagen.

Det nya förslaget kommer tvärtom att leda till mindre arbete, även om det initialt är en omställning. Det menar Srf Lönsam, en samarbets­grupp hos Srf konsulterna där flera svenska ledande löne­systems­leverantörer ingår. Edison är represen­tarade i gruppen genom Lena Kragelund från DataVara.

Enligt gruppen blir den största föränd­ringen med förslaget att de årliga kontroll­uppgifterna försvinner och det blir mer rutin i att detta sköts löpande istället för under en intensiv januari­månad. Samtidigt blir det mindre detaljerade uppgifter kring till exempel förmåner och resor. Rapportering till färre antal instanser gör också att arbets­bördan minskar.

Tidningen Konsulten har också ställt ett antal frågor till Magnus Wallin, som är Skatte­verkets tales­person i frågan.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Uppgifter på individnivå i arbetsgivardeklarationen

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.