Strax klar...
 
 

Kreditalternativ ska inte få presenteras före andra betalningssätt

 2020-02-07

Kreditalternativ ska inte få presenteras före andra betalningssätt

Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen med förslag som ska stärka konsumenternas ställning vid e-handel. Förslaget innebär att kredit­alternativ inte ska få presenteras före andra betalnings­sätt vid e-handel. Ett sådant alternativ får inte heller vara förvalt. Det blir allt vanligare att svenska konsumenter betalar med kredit när de handlar på nätet. På många e-handels­platser är det vanligt att betalnings­alternativ som innebär att en kredit lämnas presenteras före andra betalnings­metoder. Ofta är detta alternativ förvalt och ibland kan konsumenten aktivt behöva söka efter betalnings­alternativ som innebär att betalning sker direkt. Förslaget som nu lämnas till riksdagen förbjuder sådan marknads­föring.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Kreditalternativ ska inte få presenteras före andra betalningssätt

© 2022 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.