Strax klar...
 
 

Bibehållet reseavdrag med vissa förstärkningar

 2022-11-16

Bibehållet reseavdrag med vissa förstärkningar

I en proposition föreslås att reseavdraget i sin nuvarande form ska behållas. Det innebär att den nya modellen för skatte­lättnad för arbetsresor som ska träda i kraft vid årsskiftet inte införs. För att minska risken för fusk och fel föreslås dock att de beslutade reglerna om att arbetsplatsens adress ska anges i arbetsgivar­deklarationen, och i förekommande fall i kontroll­uppgift, ska behållas. Vidare föreslås att de schablon­belopp som får dras av för kostnader för arbets­resor, tjänste­resor och hemresor med egen bil eller förmåns­bil ska höjas för att bättre motsvara de faktiska kostnaderna. För resor med förmånsbil som drivs med elektricitet ska dock inga ändringar göras i förhållande till dagens regler. Lag­ändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2023.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Bibehållet reseavdrag med vissa förstärkningar

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.