Så här fungerar våra program­licenser

Nedan beskrivs en del grund­läggande principer för våra program­licenser.

Användarlicensen reglerar hur du får använda programmet

När du köper ett program, eller en upp­datering av ett program, är det nyttjande­rätten till programmet du köper. Villkoren för nyttjandet regleras i den användar­licens som med­följer programmet.

Användarlicensen reglerar hur många användare som får arbeta med programmet, på hur många datorer programmet får installeras och på vilket sätt programmet får användas.

Programmet får inte kopieras annat än för installation av arbets­kopia eller för arkiv­ändamål.

Användarlicenser finns i olika storlekar, från en användare upp till flera hundra. För vissa program­varianter finns endast enanvändar­licens. Observera att licens­storleken inte reglerar hur många företag, klienter eller anställda som programmet kan hantera.

Nätverk

Alla program kan installeras och köras i nätverk, oavsett licens­storlek. Licens­storleken begränsar hur många som kan arbeta med programmet i nätverket.

Byte till större program­variant

Inom program­familjerna Edison Bokföring/Ekonomi och Edison Lön kan du när som helst byta upp dig till en kraft­fullare variant av programmet. Användar­licensen för det tidigare programmet upp­hör då att gälla och ersätts av en ny. Eventuellt befintligt service­avtal flyttas utan extra kostnad till den nya licensen. Det ingår ingen ytter­ligare support i bytes­priset.

Priset för en sådan upp­gradering är pris­skillnaden mellan de två program­varianterna + 200 kr.

I prislistan hittar du exempel på vanliga byten.

Byte av licens­storlek

Du kan när som helst byta till en större eller mindre användar­licens (fler eller färre antal användare). Den tidigare licensen upphör då att gälla och ersätts av en ny. Eventuellt befintligt service­avtal flyttas utan extra kostnad till den nya licensen. Det ingår ingen ytter­ligare support i bytes­priset.

Obs! Om du byter till en mindre licens ska du vara med­veten om att du avsäger dig den nyttjande­rätt som du en gång betalt för. I gengäld kommer den framtida kostnaden för service­avtal att bli lägre.

Priset för byte till en större licens är pris­skillnaden mellan de två licens­storlekarna + 200 kr. Priset för byte till en mindre licens är 200 kr.

I prislistan hittar du exempel på vanliga byten.

Skollicenser

Vi erbjuder speciella licenser för skolor och annan utbildning. Kontakta oss för mer information och priser.

Edison Solutions AB

Box 198, 221 00 Lund
Besök: Åldermansgatan 10, 227 64 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

Startsidan Support Licensfrågor

© 2019 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla