Så här fungerar våra program­licenser

Nedan beskrivs en del grund­läggande principer för våra program­licenser.

Användarlicensen reglerar hur du får använda programmet

När du köper ett program, en upp­datering av ett program eller en prenumeration på ett program, är det nyttjande­rätten till programmet du köper. Villkoren för nyttjandet regleras i den användar­licens som med­följer programmet.

Användarlicensen reglerar hur många användare som får arbeta med programmet, på hur många datorer programmet får installeras och på vilket sätt programmet får användas.

Programmet får inte kopieras annat än för installation av arbets­kopia eller för arkiv­ändamål.

Användarlicenser finns i olika storlekar, från en användare upp till flera hundra. För vissa program­varianter finns endast enanvändar­licens. Observera att licens­storleken inte reglerar hur många företag, klienter eller anställda som programmet kan hantera.

Nätverk

Alla program kan installeras och köras i nätverk, oavsett licens­storlek. Licens­storleken begränsar hur många som kan arbeta med programmet i nätverket.

Byte till större program­variant

Inom program­familjen Edison Bokföring/Ekonomi kan du när som helst byta upp dig till en kraft­fullare variant av programmet. Användar­licensen för det tidigare programmet upp­hör då att gälla och ersätts med en ny. Vid bytet ersätts även service­avtalet för den gamla licensen med ett nytt för den nya licensen, med samma slut­datum och utan extra kostnad.

Obs! Byte till större program­variant är endast möjligt om du har ett giltigt service­avtal. Byter du utan service­avtal tillkommer kostnad för service­avtal.

Priset för en sådan upp­gradering är pris­skillnaden mellan de två program­varianterna + 200 kr.

I prislistan hittar du exempel på vanliga byten.

Byte av licens­storlek

Du kan när som helst byta till en större eller mindre användar­licens (fler eller färre antal användare). Den tidigare licensen upphör då att gälla och ersätts med en ny. Vid bytet ersätts även service­avtalet för den gamla licensen med ett nytt för den nya licensen, med samma slut­datum och utan extra kostnad.

Obs! Om du byter till en mindre licens ska du vara med­veten om att du avsäger dig den nyttjande­rätt som du en gång betalt för. I gengäld kommer den framtida kostnaden för service­avtal att bli lägre.

Priset för byte till en större licens är pris­skillnaden mellan de två licens­storlekarna + 200 kr. Priset för byte till en mindre licens är 200 kr.

I prislistan hittar du exempel på vanliga byten.

Skollicenser

Vi erbjuder speciella licenser för skolor och annan utbildning. Kontakta oss för mer information och priser.

Vi finns även på:

Startsidan Support Licensfrågor