Strax klar...
 
 

Försäkringskassan förenklar för företagare

 2015-11-18

Försäkringskassan förenklar för företagare

Det har blivit enklare för före­tagare att få svar på sina frågor till Försäkrings­kassan. Den 16 november öppnades ”en egen väg in” för före­tagare som har behov av stöd i frågor som rör det egna försäkrings­skyddet inom social­försäkringen.

Satsningen ska ge före­tagare, både de som driver aktie­bolag eller har enskild firma, svar på frågor kring det egna försäkrings­skyddet vid till exempel sjuk­dom och föräldra­ledighet.

– Hos oss ska man enkelt få hjälp och stöd, till exempel med frågor som rör den sjuk­penning­grundande inkomsten och information om våra digitala tjänster. Vi vill särskilt stötta före­tagare att använda de digitala tjänsterna så att de själva kan sköta sina ärenden – när de vill och var de vill, säger Carina Persson, verksamhets­utvecklare på Försäkrings­kassan.

Företagare kan ringa till Försäkrings­kassans Kund­center för partner för att få hjälp med sina frågor av en särskild grupp hand­läggare. Försäkrings­kassan kommer också att erbjuda hjälp och stöd via personligt webb­möte när före­tagaren är in­loggad på själv­betjänings­tjänsten Mina sidor för att anmäla karens.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Försäkringskassan förenklar för företagare

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.