Strax klar...
 
 

Korttidsanställda – gör rätt från början

 2015-11-18

Korttidsanställda – gör rätt från början

De flesta företag har kort­tids­anställda; alltså en del av perso­nalen som kan ringas in när behov av extra arbets­kraft behövs. I en artikel från Srf konsulterna reder Thomas Englund från Advantage HR ut de vanligaste frågorna kring kort­tids­anställdas villkor; från anställ­ningens början till dess slut.

Han konstaterar att kort­tids­anställda inte är något enhetligt begrepp. I lag­stiftningen varierar definitionen av denna personal­kategori. Det gör naturligtvis inte saken lättare för en arbets­givare att göra rätt när regel­verket är krångligt och snårigt. Kärt barn har många namn sägs det. Kort­tids­anställda brukar ofta benämnas som tim­anställda, behovs­anställda, spring­vikarier och extra­personal. Vanligen menar man samma sak med alla dessa benämningar, det vill säga personal som inte är fast­anställd och som man ringer in vid behov.

I artikeln ges många mat­nyttiga svar på de frågor som kan upp­komma kring kort­tids­anställda, bl.a. vad gäller lagar, rättig­heter och skyldig­heter.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Korttidsanställda – gör rätt från början

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.