Strax klar...
 
 

Regeringen öppnar för breddat RUT och halverad moms

 2016-03-07

Regeringen öppnar för breddat RUT och halverad moms

Nyligen lade regeringen fram en prome­moria om en breddning av de s.k. RUT-avdragen efter de överens­kommelser som skedde tidigare i höstas med Allians­partierna. Man föreslår att breddningen av RUT träder i kraft fr.o.m. den 1 augusti i år. Nu lanserar man även inom regeringen tankar på att halvera momsen för vissa tjänster fr.o.m. den 1 januari 2017.

Dessa förslag och tankar syftar till att skapa nya jobb, inte minst för alla de ny­anlända människor som Sverige tagit emot i stor omfattning under hösten 2015. Vad gäller RUT-breddningen avser det träd­gårds­arbete i form av att beskära eller ta bort träd och buskar i träd­gården, när man köper flyttjänster och IT-tjänster i hemmet. Det omfattar ”installation, reparation och under­håll av data- och informations­teknisk utrustning” för privat bruk.

Utrustningen som nämns är person­datorer, läs­plattor, tv-apparater, smarta telefoner och spel­konsoler, men även kring­utrustning som skrivare, skannrar och avläsare. Det ska också gå att söka avdrag på skatten för installation och reparation av data­förbindelser som modem, routrar, fiber- och nätverks­kablar och wifi-utrustning.

I fråga om tankarna om moms­sänkningen så ska den göra det billigare att laga t.ex. kläder, skor och trasiga cyklar, vilket skulle inne­bära att sko­makare, skräddare och cykel­reparatörer skulle kunna sänka sina priser när momsen blir 12 procent istället för 25 procent för dessa tjänster.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Regeringen öppnar för breddat RUT och halverad moms

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.