Strax klar...
 
 

Nyheterna i version 7.0 av Bokföring/Ekonomi

Den här informationen gäller inte den senaste versionen av Bokföring/Ekonomi.
Läs istället om den senaste versionen, 7.1, som släpptes 2023-01-20.

Här presenteras de viktigaste nyheterna i version 7.0 av Bokföring/Ekonomi. Du hittar mer detaljerad information om nyheterna i programmets hjälp­texter.

Här visas nyheterna i hela programserien Bokföring/Ekonomi. Det är inte säkert att alla nyheterna är relevanta för alla program­varianterna i serien.

Ny kontoplan – BAS 2022

Programmet är upp­daterat med nya standard­konto­planer som följer BAS 2022. Du kan läsa mer om nyheterna på BAS webb­plats, www.bas.se.

Standard­kontoplanerna inne­håller ett urval av BAS-planens konton och används vid ny­uppläggning av företag. Observera att konto­planerna för redan upp­lagda företag inte ändras i och med att du upp­daterar program­met. Om ändringar behövs i dessa konto­planer måste du göra dem manuellt.

Nya deklarations­blanketter för 2022 års taxering

Programmet lägger auto­matiskt upp konto­kopplingar till deklarations­blanketterna utifrån de kopplingar som före­slagits av BAS-gruppen och Skatte­verket. Om du gjort egna anpassningar av konto­planen kan du behöva justera dessa kopplingar under Inställningar i trädet, Kopplings­tabell för SRU.

Ny moms­deklaration för 2022

Programmet är uppdaterat med aktuella procent­satser och gräns­värden för 2022.

Ny version av Siffer­surfaren Online, med arkiverade filer

Vid uppladdning till webb­tjänsten Siffersurfaren Online laddas nu även filer som arkiverats till­sammans med verifikat upp. Efter upp­laddningen kan du se alla sådana underlag (kvitton, leverantörs-fakturor etc) i Siffer­surfaren Online.

Välj format i Guiden BetalaHar du inte prövat Siffer­surfaren Online ännu? Kom igång genom att klicka på Ladda upp i programmets verktygs­fält – tjänsten ingår i ditt service­avtal, utan extra kostnad!

Läs mer om Siffer­surfaren Online på vår webbplats.

Förbättringar och felrättningar (gjorda i version 7.0)

I den här uppdateringen har vi gjort en del små­förbättringar och även rättat några fel i programmet. Exempel:

  • Rättat ett fel i Siffer­surfaren Online som berör avslutade räkenskapsår.
  • Rättat ett fel vid SIE-export.

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

© 2023 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.