Nyheterna i version 5.4D av Bokföring/Ekonomi

Läs istället om den senaste versionen, 7.2, som släpptes 2024-01-12.

Här presenteras de viktigaste nyheterna i version 5.4D av Bokföring/Ekonomi. Du hittar mer detaljerad information om nyheterna i programmets hjälp­texter.

Här visas nyheterna i hela programserien Bokföring/Ekonomi. Det är inte säkert att alla nyheterna är relevanta för alla program­varianterna i serien.

Ändrad arbets­givar­deklaration från maj 2015

Arbetsgivar­deklarationen har fått nytt utseende med nya texter. Inga procent­satser har ändrats, men man ska vara upp­märk­sam på att man har ändrat åldrarna under respektive ruta.

Unga födda 1989 hamnar numera i ruta 55 med 31,42 % arbets­givar­avgift, födda 1990–1991 ligger kvar i samma ruta som innan med procent­satsen 15,49 % och födda 1992 och yngre hamna i ruta 59 med 10,21 %.

För förslag till konton för arbets­givar­avgifter för unga, se BAS-konto­gruppens hemsida.

Så här ser det ut i arbets­givar­deklarationen från och med redovisnings­perioden maj 2015:

Arbetsgivardeklaration från maj 2015

Ändrad arbets­givar­deklaration från augusti 2015

Arbetsgivar­deklarationen kommer att få nytt utseende och nya procent­satser för unga från och med deklarations­perioden augusti 2015.

Födda 1992 och yngre ska då inte längre bok­föras på konton som tas med i ruta 59, utan på konton som tas med i ruta 57. För ruta 57 höjs arbets­givar­avgiften till 25,46 %.

För förslag till konton för arbets­givar­avgifter för unga, se BAS-konto­gruppens hemsida.

Så här ser det ut i arbets­givar­deklarationen från och med redovisnings­perioden augusti 2015:

Arbetsgivardeklaration från augusti 2015

Den här versionen inne­håller även alla nyheter från tidigare upp­dateringar, bland annat dessa:

Version 5.4B som släpptes 2015-01-29

Version 5.4 som släpptes 2015-01-22

Version 5.3 som släpptes 2014-06-02

Version 5.2 som släpptes 2014-01-14