Nyheterna i version 6.1 av Bokföring/Ekonomi

Läs istället om den senaste versionen, 7.2, som släpptes 2024-01-12.

Här presenteras de viktigaste nyheterna i version 6.1 av Bokföring/Ekonomi. Du hittar mer detaljerad information om nyheterna i programmets hjälp­texter.

Här visas nyheterna i hela programserien Bokföring/Ekonomi. Det är inte säkert att alla nyheterna är relevanta för alla program­varianterna i serien.

Ny arbetsgivar­deklaration från 1 juni 2016

Från och med den 1 juni 2016 före­kommer inte längre några sänkta arbets­givar­avgifter för personer födda 1991 eller senare. I arbets­givar­deklarationen har därför rutorna 57 och 58 tagits bort.

Råbalans – en ny rapport i Utskrifts­centralen

Programmet har fått en ny rapport som vi kallar för Råbalans. I den listas konto­nummer, ingående och utgående saldo för varje konto.

Småförbättringar och rättade fel (rättade i version 6.1)

I den här uppdateringen har vi gjort en del små­förbättringar och även rättat några fel i program­met. Exempel:

• Rättat öres­avrundnings­fel i rapporter.
  • Förbättrad hantering av låsningar av grund­böcker när man arbetar i en fler­användar­miljö.
  • Förbättrad inläsning av XML-filer för uppläggning av kunder i kund­registret.
  • Rättat fel i rapporten Förfallo­analys som gjorde att fel uppgifter kunde visas då man använt periodi­seringar.
  • Rättat fel vid registrering av en leverantörs­faktura (kredit­faktura) i annan valuta.
  • Förbättrade kopplingar till hjälp­texterna från tangenten F1.