Strax klar...
 
 

Tätare och mer omfattande kontrolluppgifter ska ge minskad administrativ börda

 2011-10-20

Tätare och mer omfattande kontrolluppgifter ska ge minskad administrativ börda

I betänkandet Månadsuppgifter – snabbt och enkelt föreslås att kontroll­uppgifter om intäkter i inkomst­slaget tjänst ska lämnas varje månad och ersätta den årliga kontroll­uppgiften som i dag lämnas. Månads­uppgifterna ska lämnas elektroniskt till Skatteverket via en särskild e-tjänst. Utöver de uppgifter som i dag lämnas årsvis blir månads­uppgifterna mer om­fattande vad gäller sjuk­lön och kompletterande ersättningar med anledning av sjuk­dom eller föräldra­ledighet.

I betänkandets konsekvens­utredning konstaterar man att månads­uppgiften som sådan medför en ökad administrativ kostnad för företagen. Samtidigt räknar man med att arbets­givarnas kostnader för skattedeklaration och kontakter med myndig­heterna kommer att ”sänkas påtagligt”. Samman­taget anges att förslagen väntas leda till en minskning av företagens administrativa kostnader.

Regelrådet har nu granskat betänkandet och gett tummen upp för konsekvens­utredningen. Man anger vidare att man delar uppfattningen att förslagen leder till en minskning av företagens administrativa kostnader.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Tätare och mer omfattande kontrolluppgifter ska ge minskad administrativ börda

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.