Strax klar...
 
 

Skatteverket tar bort dubbelbeskattning av appar

 2011-12-01

Skatteverket tar bort dubbelbeskattning av appar

Skatteverket har ändrat sig och kommer inte att ta ut moms på försäljning av mobila applika­tioner, så kallade appar, i de fall där moms också har betalats i ett annat EU-land. Anledningen är att app-företagen inte ska drabbas av dubbelbeskattning.

Det saknas i dag en gemensam tillämpning av EU:s regler om moms på elektroniska tjänster. Detta har fått till följd att det i vissa fall går ut dubbel moms för mobil­appar från svenska företag. Finans­departementet har drivit frågan om gemensam tillämpning av regler på EU‑nivå för att lösa problemet, men det har visat sig ta längre tid än förväntat.

– För att undvika att enskilda företag drabbas av dubbelbeskattning har Skatteverket beslutat att inte påföra moms på app‑företagens försäljning i de fall ett annat land tar ut moms på samma försäljning, säger Karin Korpinen, rättslig expert på Skatteverket.

Beslutet gäller från och med den 1 oktober 2011 och omfattar även tidigare försäljning.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Skatteverket tar bort dubbelbeskattning av appar

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.