Strax klar...
 
 

Skatteverket vill ha tätare och mer omfattande kontrolluppgifter

 2011-12-01

Skatteverket vill ha tätare och mer omfattande kontrolluppgifter

Skatteverket tillstyrker i ett yttrande förslaget att arbets­givare ska bli skyldiga att lämna kontroll­uppgift en gång i månaden istället för som idag en gång om året. Förslaget är enligt verket bra och under­lättar arbetet mot svart arbetskraft.

För att ytterligare säker­ställa kvalitén på de lämnade upp­gifterna och för att minska den admini­stra­tiva bördan för arbets­givarna föreslår Skatte­verket att månads­kontroll­uppgiften kopplas samman med arbets­givar­deklarationen och att det blir krav på att den lämnas elektroniskt. Ett annat alternativ är att elektronisk arbets­givar­deklaration endast kan lämnas om månads­kontroll­uppgift har lämnats. För att säker­ställa att kontroll­uppgifterna lämnas varje månad bör det även över­vägas om sanktions­avgift ska införas för den som inte lämnar upp­gifterna i tid.

Skatteverket hinner inte få det tekniska systemet klart till den 1 januari 2013 och vill därför att reglerna börjar gälla först den 1 januari 2014.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Skatteverket vill ha tätare och mer omfattande kontrolluppgifter

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.