Strax klar...
 
 

Ingen sänkt moms på frisör-, reparations- och HUS-tjänster

 2011-12-01

Ingen sänkt moms på frisör-, reparations- och HUS-tjänster

Utredningen om sänkt moms på vissa tjänster har nu lämnat sitt slut­betänkande till Regeringen. Utredningen före­slår att momsen inte ska sänkas på någon av de tjänster som analy­serats. Det är inte samhälls­ekonomiskt effektivt och skulle inte heller inne­bära någon regel­förenkling för företagen. De tjänster som analy­serats är: Renovering och reparation av privata bostäder, fönster­putsning och städning i privata hushåll, mindre reparationer (av cyklar, skor och läder­varor, kläder och hushålls­linne), hem­tjänster (såsom hem­hjälp och vård av barn, gamla, sjuka eller personer med funktions­hinder) samt frisör­verksamhet.

Utredningen har tidigare, i del­betänkandet Sänkt restaurang- och catering­moms, före­slagit sänkt moms på restaurang- och catering­tjänster, en åtgärd som bedömdes med­föra positiva syssel­sättnings­effekter. En sänkning av restaurang­momsen innebär också att restaurang- och catering­företag i större utsträckning kan tillämpa en enda momssats i stället för två. Låg moms på frisör­tjänster eller mindre reparationer inne­bär i stället en ökad administra­tiv börda för företagen som skulle få hantera fler skattesatser än i dag. Vidare konsta­terar utredningen att flera av tjänsterna kan berättiga till HUS-avdrag och enligt utredningens direktiv ska låg moms inte införas för tjänster som redan omfattas av reglerna om HUS-avdrag.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Ingen sänkt moms på frisör-, reparations- och HUS-tjänster

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.