Strax klar...
 
 

Skattekonsekvenser vid utbildning under pågående anställning

 2011-04-20

Skattekonsekvenser vid utbildning under pågående anställning

I en ny skrivelse tar Skatteverket upp olika frågor som berör skatte­konsekvenserna av att arbetsgivaren bekostar utbildning för sina anställda respektive anställdas rätt till avdrag för egna utgifter för utbildning.

Skatteverket får då och då frågor om detta. I vilka fall ska en anställd inte beskattas för en utbildning som betalas av arbetsgivaren, och i vilka fall är utbildningen en skattepliktig förmån? Vad gäller om en anställd yrkar avdrag för kurs­avgifter eller för rese­kostnader och andra mer­kostnader i samband med utbildningen, som hon själv betalar? Gäller särskilda regler för fåmansföretag? Frågorna anses svår­besvarade och domar från under­instanserna kan peka i olika riktningar.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Skattekonsekvenser vid utbildning under pågående anställning

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.