Strax klar...
 
 

Moms vid försäljning av appar

 2012-02-15

Moms vid försäljning av appar

Har du utvecklat en app som du vill sälja via ett utländsk företag? Då ska du redovisa svensk moms på för­säljningen. I vissa fall betalar det utländska företaget moms på för­säljningen i ett annat EU-land. Då behöver du inte redovisa moms.

När ett utländskt företag förmedlar en app för din räkning ses du som den verkliga säljaren. Det betyder att du ska redovisa svensk moms på hela försäljnings­summan. Det utländska företagets försäljning består av provision för den förmedlings­tjänst som utförs åt dig.

Om du har utvecklat en app som en privat­person inom EU laddar ner och köper tar Skatte­verket i vissa fall inte ut moms på för­säljningen. Det gäller när företaget som säljer din app redan betalar moms på för­säljningen i ett annat EU-land.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Moms vid försäljning av appar

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.