Strax klar...
 
 

Ständiga avbrott gör oss ineffektiva

 2012-02-15

Ständiga avbrott gör oss ineffektiva

Ständiga avbrott på jobbet av mejl, telefon och kollegor känns nog igen av de flesta som har ett kontors­jobb. Vad blir konse­kvenserna, och hur hanterar man avbrotten? Eva Jansén, organisation- och person­utvecklare på Oglio Utveckling vet hur.

– Om du håller på med en avancerad arbets­uppgift och avbryts av ett mejl, tar det dig cirka 5–7 minuter att komma tillbaka där du var. Får du då fyra mejl per timme och det tar fem minuter att komma tillbaka har du förlorat tjugo minuter. Under en hel dag med samma antal mejl per timme har du tappat två timmar och fyrtio minuter, säger hon.

Men det är inte bara mejl­flödet som kan avbryta arbetet. Eva Jansén har fler exempel och tips på hur man kan minska avbrotten.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Ständiga avbrott gör oss ineffektiva

© 2021 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.