Strax klar...
 
 

Nu ska fler få bredband på minst 1 Mbit/s

 2012-02-15

Nu ska alla få bredband på minst 1 Mbit/s

Alla fasta bostäder och företag som inte kan teckna bred­bands­abonne­mang på 1 Mbit/s hos någon operatör har rätt att stå med på en lista som Post- och tele­styrelsen (PTS) årligen skickar till Net4Mobility. Företaget har åtagit sig att bygga ut bred­band för upp till 300 miljoner kronor under de närmaste åren. PTS har nu lämnat en första lista till Net4Mobility.

Net4Mobilitys åtagande inne­bär att 25 procent av de hus­håll och företag som finns med på listan ska få bred­band redan under 2012. Arbetet bidrar till att uppfylla målen i regeringens bred­bands­strategi och digitala agenda.

Post- och telestyrelsens ambition är att alla i Sverige ska ha tillgång till goda elektroniska kommunika­tioner. I vissa gles­bygds­områden handlar det främst om tråd­lös infra­struktur som är kostnads­mässigt effektiv att bygga ut.

– De som omfattas av denna utbyggnad kommer att garanteras en minimi­hastighet på 1 Mbit/s av Net4Mobility. Detta är inte en satsning på hög­hastighets­anslutningar utan avsikten är att möjlig­göra till­gång till internet med en hastig­het som är använd­bar för att klara det vardagliga kommunikations­behovet, säger Robert Holmström, projekt­ledare på PTS.

Det finns fort­farande möjlig­het att skriva upp sig på listan hos PTS. Man för­binder sig inte till att teckna ett bred­bands­abonnemang om man står med på listan.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Nu ska fler få bredband på minst 1 Mbit/s

© 2022 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.