Strax klar...
 
 

Långt kvar till lagar mot blufföretag

 2012-03-19

Långt kvar till lagar mot blufföretag

Justitiedepartementet menar att det inte är lagarna som är problemet när det gäller bluffakturor och olika typer av blufföretag som plågar små­företagare. Det fram­kom vid en utfrågning om bluffakturor i Riksdagens Civil­utskott.

– Det sägs att systemet håller bluff­makarna om ryggen. Min bild är annor­lunda. I de flesta fall är det kriminellt, och leder inte till bindande avtal. Detta måste man ha i åtanke. Problemet är att många före­tagare som drabbas inte har hela bilden och vilka rättig­heter man har. Man blir osäker när man får ett krav, sa Gustav Gellerbrandt som represen­terade Justitie­departe­mentet.

Han menade att Justitie­ministern är redo att se över lagarna om det trots allt visar sig att de nuvarande inte räcker till.

– Men det får inte bli en lag­stiftning som skyler över miss­lyckandet med att lag­föra de kriminella. Dessa bryter mot reglerna redan idag. Skulle man då följa nya regler?

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Långt kvar till lagar mot blufföretag

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.