Strax klar...
 
 

Skatteverket föreslår kassaregister för torghandlarna

 2012-03-19

Skatteverket föreslår kassaregister för torghandlarna

Skatteverket har lämnat ett förslag till Finans­departementet om att även torg- och marknads­handeln ska använda kassa­register. Syftet med förslaget är att skydda seriösa företag mot osund konkurrens och främja rättvisa spel­regler inom handeln.

– Vi har lyssnat på bransch­företagen som har upp­märk­sammat oss på den sned­vridning av konkurrensen som dagens regler fört med sig genom att vissa inom kontant­handeln är undan­tagna från kravet att ha kassa­register, säger Ingemar Hansson, general­direktör på Skatteverket.

Skatteverket föreslår nu att undan­taget för torg- och marknads­handeln tas bort. Det inne­bär att all försäljning som sker från torg, gator, marknader, mässor, lopp­marknader och till­fälligt utnyttjade lokaler ska omfattas av kravet på kassa­register. Även utländska företag ska omfattas av lagen. Idag måste den som har en omsättning på minst fyra bas­belopp, för närvarande 176 000 kronor, använda sig av ett kassa­register. Skatte­verket före­slår att omsättnings­gränsen sänks till två bas­belopp, för närvarande 88 000 kronor.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Skatteverket föreslår kassaregister för torghandlarna

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.