Strax klar...
 
 

Skärpta åtgärder mot räntesnurror... och löfte om sänkt bolagsskatt

 2012-08-14

Förslag på åtgärder mot skatteplanering med ränteavdrag

Regeringen har överlämnat en lagråds­remiss med åtgärder mot skatte­planering med så kallade ränte­snurror. Förslaget innebär att möjlig­heten att undslippa beskattning genom att ränte­vägen föra ut vinster till skatte­paradis upphör. Förslaget som har justerats efter syn­punkter från remiss­instanser innebär att Skatte­verkets möjlighet att i efter­hand pröva ett ränte­avdrag begränsas och att bevis­bördan blir densamma som i andra skatte­tvister.

De nya reglerna förväntas träda i kraft den 1 januari 2013. Införandet förväntas ha en positiv offentlig­finansiell effekt på drygt 6 miljarder.

– De intäktsökningar som förslaget medför ska återföras till entreprenör­skap och jobb. Sänkt bolags­skatt är viktigt för att locka investeringar till Sverige och för att stimulera fram­växten av nya jobb. Regeringen kommer därför återkomma med en sänkning av bolagsskatten, säger finans­minister Anders Borg.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12, 223 55 Lund

Faktureringsadress: Edison Solutions AB, FE-5617-001 Scancloud, 831 90 Östersund
Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Skärpta åtgärder mot räntesnurror... och löfte om sänkt bolagsskatt

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.