Strax klar...
 
 

Stärkt skydd för bemanningsanställda

 2012-08-14

Stärkt skydd för bemanningsanställda

Regeringen har fattat beslut om en lagråds­remiss med åtgärder för att införliva EU:s bemannings­direktiv i svensk rätt.

Bemanningsdirektivet är ett skydds­direktiv och syftar bland annat till att säker­ställa rimliga anställnings­villkor för arbets­tagare som hyrs ut av bemannings­företag. Regeringen föreslår att direktivet genom­förs genom införandet av en ny lag, lagen om uthyrning av arbetstagare.

– Jag är mycket glad över att vi nu kan lägga fram ett förslag som ger stärkt skydd för bemannings­anställda, samtidigt som branschen även fortsättnings­vis ges goda förutsättningar att växa och utvecklas inom ramarna för den svenska modellen, säger arbets­marknads­minister Hillevi Engström.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB.

         

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

       

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet Stärkt skydd för bemanningsanställda

© 2020 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.