Strax klar...
 
 

K2 eller K3 – så här väljer du rätt

 2012-08-14

K2 eller K3 – så här väljer du rätt

För att samla de nuvarande, relativt spretiga redovisnings­reglerna har Bokförings­nämnden tagit fram ett allmänt råd för att upprätta årsredovisning, K3. Det blir huvud­regel­verket för företag som upprättar årsredovisning och börjar gälla 2014. Senast då måste också mindre aktiebolag välja sida: K2 eller K3? K2 är ett förenklings­alternativ som mindre företag kan välja.

– Vilka skillnaderna mot dagens regler blir beror på vad man har tillämpat tidigare och vad man är för typ av företag, säger Catharina Pramhäll, redovisnings­expert på Bokförings­nämnden. Skillnaderna blir exempelvis mindre för de företag som har tillämpat Redovisnings­rådets rekommenda­tioner.

Mindre aktiebolag liksom mindre ekonomiska föreningar som inte är publika kan redan idag välja att tillämpa K2. Men inför 2014 måste de här företagen göra ett skarpt val: antingen huvudregelverket K3 eller förenklingen K2. Därför är det viktigt för företagen att redan nu titta på reglerna och fundera över om man behöver följa K3-reglerna. Har man möjlighet att välja är det också viktigt att fundera över sitt val och vad de nya reglerna kommer att innebära. Vilket val företagen gör beror på flera faktorer såsom företagets specifika situation och bransch.

Läs mer (extern sida)

Edison Solutions AB

Hedvig Möllers gata 12
223 55 Lund

Org.nr: 556334-3689, momsreg.nr: SE556334368901, godkänd för F-skatt

Säkra betalningar med kort eller faktura. Kortbetalningar hanteras av Stripe.

046320 220

kundtjanst@edison.se

046320 224  (support)
046320 227  (löne­support)
support@edison.se

Vi finns även på:

     

Startsidan Nyheter Ekonomibrevet K2 eller K3 – så här väljer du rätt

© 2024 Edison Solutions AB, specialister på bokföringsprogram, faktureringsprogram, löneprogram, skatteprogram, bokslutsprogram och andra typer av ekonomiprogram. Håkan Save Hansson är ansvarig för informationen på den här sidan. Frågor eller synpunkter? Mejla

På den här webb­platsen använder vi säkra kakor (cookies) för att för­bättra din upp­levelse. Vi använder inga kakor från tredje part eller annonsörer. Genom att använda webb­platsen god­känner du det. Vad är kakor?

Läs gärna vår integritets­policy om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.